5-HTP 50 мг х 90 капсули Now Foods

Продукт №: G001290
Код на производителя: 0099

5-хидрокситриптофан - aминокиселинa

5-HTP 50 мг х 90 капсули Now Foods е аминокиселина, която когато попадне в мозъка се превръща в мозъчния химикал серотонин. 5-HTP е непосредствения метаболит между аминокиселината L-Триптофан и хормона на щастието Серотинин. Извлича се от зърната на африканското растение Griffonia simplicifolia. В централната нервна система серотонинът играе изключително важна роля при контролирането на гняв, агресивност, телесна температура, настроение, сън, апетит, както и сексуалността. Ниските нива на този хормон предразполагат към повишена агресивност, дълбоки депресивни състояния, понижено либидо и самочувствие, както и други нервни разтройства. Изследванията показват, че хората приемащи 5-HTP като добавка, отбелязват подобрение в настроението си, намален апетит, което води до намаляване на телесното тегло и по-спокоен сън. 5-хидрокситриптофанът спомага за намаляването на апетита и жаждата за въглехидрати. 5-HTP е подходящ за хора, целящи подобряване на настроението и редуциране на излишното напрежение и стрес.

Начин на употреба:

Една капсула дневно препоръчително на празен стомах. За подобряване на съня - 1 доза 30 минути преди лягане.


69,58 лв. 50.00лв.

Начин на приемане

Приемайте 1 доза 30 минути преди лягане.

Каква цел има

За енергия фокус и концентрация, Използва се и като добавка за по-добър сън.

Странични ефекти

Няма

Хранителни факти

Дози в опаковката 90
Количество в опаковка 90 капсули
Количестно на доза 1.00 капсули
Съставка Грамаж Процент
Витамин B3 (Ниацианамид) 5 mg 0%
Витамин B6 (Пиродоксин) 5 mg 0%
Магнезий 25 mg 0%

За Аминокиселини Виж всички 557 продуктa

Аминокиселине са осневен елемент на белтъчините в човешкото тяло.Те играят важна роля за развитието и възстановяването на организма.Основните аминокислени в белтъчините са 20 всяка една от тях си има своя специфична аминогрупа.Аминокиселини са два вида незаменими и заменими аминокиселини.Незаменимите са 8 на брои това са метионин, треонин, триптофан, левцин, изолевцин, лизин, фенилалвинин и валин.Те са незаменими понеже не се произвеждат в тялото и се налага да се взимат чрез хранителни продукти със високо съдържание на протеин както и чрез хранителни добавки или лекарства.Заменимите аминокиселини са 12 тоест те се произвеждат от тялото когато са му нужни.Най-богатите храни на аминокиселини са тези които са със високо съдържание на Белтъини-месо, риба, млечни продукти, бобови храни и др. 

Коментари към 5-HTP 50 мг х 90 капсули Now Foods

Добави коментар
5-хидрокситриптофан - aминокиселинa 5-HTP 50 мг х 90 капсули Now Foods не е най-подходящия продукт от нашият магазин за хранителни добавки? Предлагаме и други Аминокиселини на NOW Foods, моля свържете се с нас на 0879202042.