Бета каротен 9000 I.U. 100 гел капсули Calivita

Продукт №: G004712
Код на производителя: PN0018

Beta Carotene - Про витамин А

Бета каротен 9000 I.U. 100 гел капсули Calivita е прекурсор на витамин А; човешкият организъм може да го превърне във витамин А съобразно потребностите си. Витамин A участва в изграждането на ретината (основен елемент на очите) и е незаменим в процесите на възприемане на светлината. Редовното му приложение допринася за нормалното състояние на кожата и може да ни помогне да избегнем уврежданията, причинени от ултравиолетовите лъчи. Преди да заминем на почивка за да подготвим кожата си за излагане на слънце, както и на хора, които искат да запазят по-дълго тена си.

  • При очни проблеми и частична загуба на зрението
  • На търсещите ефективна антиоксидантна защита
  • На спазващите диета с ниско съдържание на мазнини или страдащи от малабсорбция

Бета каротин (провитамин на витамин А) – От него се синтезира витамин А в черния дроб. Предпазва от респираторни инфекции, осигурява здрава кожа, коса, зъби и венци.

Усилва растежа и развитието на костите. Той се използва като допълнителна активна съставка в терапията на емфизем и хиперфункция на щитовидната жлеза. Бета каротeна има важна роля в предпазването от рак. Стимулира функциите на имунната система. Намалява риска от коронарни инциденти (инфаркт на миокарда, внезапна сърдечна смърт) и при редовен прием предпазва от сърдечно-съдови заболявания или рак на простатата, дебелото черво, белите дробове, ларингса, фарингса, устната кухина, матката и гърдата.

Една таблетка Beta Carotene осигурява на организма толкова бета каротин, колкото 14 кайсии!

бета каротинът в комбинация с цинк, витамин С и витамин Е може да допринесе за превенция на старческото влошаване на зрението

Дозировка:
1 капсула дневно или по предписание.

Съдържание:
9000 I.U. Бета-каротин

Съдържа още: N/A Лецитин


40,85 лв. 23.40лв.

Начин на приемане

1 капсула на ден

Каква цел има

Естествен източник на провитамин A, осигурява здрава кожа, коса, зъби и венци.

Странични ефекти

Няма

Хранителни факти

Дози в опаковката 100
Количество в опаковка 100
Количестно на доза 1.00
Съставка Грамаж Процент
бета каротин 5,4мг 0%

За Витамини Виж всички 321 продуктa

Наименованието витамин се появява през 1912 г., след като американския биохимик от полски произход Казимир Функизолира от оризовите люспи съдържащо аминна група вещество (витамин В1), Витамините са нискомолекулни органични вещества, необходими в минимални количества за нормалната жизнена дейност на човека и животните. 

Коментари към Бета каротен 9000 I.U. 100 гел капсули Calivita

Добави коментар
Beta Carotene - Про витамин А Бета каротен 9000 I.U. 100 гел капсули Calivita не е най-подходящия продукт от нашият магазин за хранителни добавки? Предлагаме и други Витамини на CaliVita, моля свържете се с нас на 0879202042.