Creatine Monohydrate - 500 гр.

Продукт №: G001131
Код на производителя: A3014

Креатин монохидрат

Креатинът (Creatine) е може би най-общоприетата и сполучливата добавка. Употребява се за увеличаване на мускулната маса, сила и издръжливост. Главните запаси от Креатин (Creatine) на тялото се откриват в скелетната мускулатура. Основните извори на Креатин (Creatine) в природата са рибата и месото, но трябва да поемем много от тях, за да си набавим дозата Креатин (в 1 кг телешко месо има около 5 гр. креатин). Клетките могат да събират Креатин (Creatine) и да го употребят по-късно, когато им е необходим. Креатин (Creatine) също така контролира нивата на кръвна захар (глюкозата), помага и при успокояване на сиптомите при болестта на Алцхеймер.


75.61лв.

Начин на приемане

В продължение на 5-7 дни приемайте 20 грама дневно ( разделени на 4 приема по 5 гр. - през 3-4 часа) - това е зареждащ период. След това поддържайте с 5-10 грама дневно в продължение на 25-30 дни - поддържащ период. Да не се смесва с кофеин и горещи напитки.

Хранителни факти

Дози в опаковката 210
Количество в опаковка 500 гр.
Количестно на доза 2.38 гр.
Съставка Грамаж Процент
Креатин Монохидрат 5g 0%

За Монохидрат Виж всички 71 продуктa

Ролята на креатина в организма е свързана с процесите на мускулното съкращение.Креатинът е аминокиселина, която в естественото си състояние се намира в гръбначните организми и подпомага доставянето на енергия към мускулите и нервите. Креатинът е открит през 1862 г. от Мишел Йожен Шеврьол като част от мускулите. Основен източник на енергия за него е аденозинтрифосфатът (АТФ), който се разгражда до аденозиндифосфат (АДФ). Съдържанието на АТФ в мускулите е малко и когато е необходимо да се извършва по-продължителна мускулна работа, той трябва да се ресинтезира бързо. Възстановяването от АДФ до АТФ в анаеробна фаза се извършва с помощта на креатинфосфата. Основната функция на креатина е увеличаването на енергийния резерв в мускулите.

Коментари към Creatine Monohydrate - 500 гр.

Добави коментар
Креатин монохидрат Creatine Monohydrate - 500 гр. не е най-подходящия продукт от нашият магазин за хранителни добавки? Предлагаме и други Монохидрат на Universal Nutrition, моля свържете се с нас на 0879202042.