Калций с магнезий и витамин D3 100 капс Calivita

Продукт №: G005148
Код на производителя: CV0201

Strong Bones Plus K2

Калций с магнезий и витамин D3 100 капс Calivita е предназначен за изграждане и запазване на зъбите и костите в добро здравословно състояние, нашето тяло се нуждае от калций и магнезий. Изследванията потвърждават, че калция, особено при комбинирането му с витамин D, може да предотврати разграждането на костите. Ако вашата диета не съдържа достатъчно калций, добре е да я допълните с подходяща формула, чрез която допълнително да добавите този жизненоважен минерал.
Риск от повишена чупливост на костите може да настъпи вследствие на тютюнопушене, прекомерна консумация на алкохол, черно кафе, както и на напитки съдържащи фосфати във високи концентрации (като например кока-кола). Недохранването, нископротеиновите диети и заседналият начин на живот могат да имат подобен ефект. Ако всичко това остане непроменено за продължителен период от време, и в дългосрочен план се намесят и други (например хормонални) фактори, може да се развие едно от най-широко разпространените заболявания на костната система – остеопороза. Остеопорозата е безболезнена и не е придружена от конкретни външни симптоми. Въпреки това, костните фрактури или напукването на кожата могат да се окажат “червената лампа”, което да ни сигнализира, че се е появил достатъчно добър повод за навременен медицински преглед от лекар с опит в превенцията и лечението на остеопороза. Не само жените, но също и мъжете могат да страдат от остеопороза. Броят на мъжете страдащи от остеопороза наистина е по-малък. Най-общо казано, на всеки 3 жени отговаря по 1 мъж засегнат от това заболяване.
Как може да се предотврати появата на остеопороза?
Според най-новите ръководни принципи за профилактика и лечение на остеопороза, калцият и витамин D3 са от съществено значение. Калцият не се абсорбира, ако витамин D не се съдържа в организма в достатъчни количества и чийто дефицит е особено характерен за възрастните хора. С напредване на възрастта, генериращата способност на витамин D в кожата значително намалява; в същото време има няколко храни, които съдържат витамин D.
Най-ефективен метод за предотвратяване на остеопорозата е балансираната, смесена диета, която е богата на калций и магнезий съчетана с поддържане на активен начин на живот. За съжаление има много ситуации в живота, при които това е невъзможно. Например костната маса може да се намали при непоносимост към лактоза, строги и удължени диети за отслабване, както и периоди след рязка промяна на живота, предимно хормонални промени. В такива моменти си струва да се изберат висококачествени хранителни добавки. Тази година CaliVita® въвежда своята подобрена формула Strong Bones Plus, допълнена с витамин D. Продуктът Strong Bones Plus съдържа калций, магнезий и витамин D3 и напълно отговаря на общите изисквания за предотвратяване и като спомагащо лечението на остеопороза средство.
Една таблетка Strong Bones Plus K2 съдържа толкова калций, колкото има в 1.5 чаши мляко или 2 порции (63гр.) сирене,
толкова магнезий, колкото има в една чаша мляко или 4 порции сирене и толкова Витамин D3, колкото се съдържа в 8 пилешки дробчета.

Дозировка:
Препоръчителна, профилактична доза - 1 таблетка дневно

Съдържание:
250 мг - Калций
125 мг - Магнезий
45 µg - Витамин К2
2.5 µg - Витамин D358,32 лв. 34.20лв.

Начин на приемане

1 таблетка дневно

Каква цел има

За здрави кости и зъби

Странични ефекти

Няма

Хранителни факти

Дози в опаковката 50
Количество в опаковка 100
Количестно на доза 2.00
Съставка Грамаж Процент
Витамин D 3 100 I.U. 0%
Калций 250 мг 0%
Магнезий 125 мг 0%

За Минерали Виж всички 208 продуктa

Минералите представляват значителна част от организма ни. Те действат като катализатори за много биологични реакции в тялото, включително мускулните реакции, предаване на импулси на нервната система, производство на хормони, храносмилане и усвояване на хранителнитe вещества от храните. Минералите взаимодействат с витамините, за да ги направят ефективни и полезни. Някои минерали действат като антиоксиданти, т.е. унищожават свободните радикали, които предизвикат преждевременно остаряване и болести като рак, сърдечни заболявания и други клетъчни увреждания. 

Коментари към Калций с магнезий и витамин D3 100 капс Calivita

Добави коментар
Strong Bones Plus K2 Калций с магнезий и витамин D3 100 капс Calivita не е най-подходящия продукт от нашият магазин за хранителни добавки? Предлагаме и други Минерали на CaliVita, моля свържете се с нас на 0879202042.