Ликопен 10 мг 60 софтгел капсули Natural Factors

Продукт №: G005845
Код на производителя: 1016

Естествен антиоксидант предпазващ от рак на простата

Ликопен 10 мг 60 софтгел капсули Natural Factors има изключително благоприятен ефект върху простатната жлеза. В съчетание с маслото от тиквени семена, което също е много полезно за простатата, ликопенът намалява риска от развитие на въпалителни процеси, има успокояващо действие и допринася за намаляване размера на простатата. Маслото от тиквени семена е много добър източник на основни хранителни вещества като цинк, желязо, калций, магнезий и фосфор, които играят важна роля за доброто състояние на простатата.

В подкрепа на простатата:

С напредването на възрастта, състоянието на простата се влошава. Нейните размери се увеличават, което води до редица усложнения. Учестено уриниране, особено през нощта, слаба струя и усещане за непълно изпразване на пикочния мехур, болка и дискомфорт.

Човешкото тяло непрекъснато реагира с кислорода. В резултат от тази активност се образуват високо реактивни молекули, известни като свободни радикали. Те взаимодействат с други молекули в клетките, което води до окислително увреждане на протеините, мембраните и гените. Окислителното увреждане може да настъпи и под въздействието на външни фактори,като замърсена околна среда, ултравиолетови сънчеви лъчи, тютюнопушене и др.

Прекомерното количество свободни радикали в организма, ускорява процесите на стареене и води до много дегенеративни проблеми, свързани със сърдечносъдовата система, зрението, паметта и др. За да противодейства на оксидативния стрес, причинен от свободните радикали, тялото произвежда арсенал от антиоксиданти. Антиоксидантите неутрализират свободните радикали, предотвратяват риска от клетъчни увреждания и забавят процесите на стареене.

Естественият пигмент от семейството на каротеноидите, отговарящ за наситения червен цвят на някои плодове, се нарича ликопен. Ликопенът е мощен антиоксидант, по-ефективен дори от бета-каротина. Той е особено необходим за нормалното функциониране на клетките и клетъчните мембрани, тъй допринася за защитата им от оксидативния стрес.

Приложение:
Допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес и за нормалното функциониране на сърдечно – съдовата система и простатата.

Забележки:
При бременност или кърмене се консултирайте с лекар. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Странични ефекти:
Няма наблюдавани

Дозировка:
За възрастни-по 2 капсули на ден, за деца – по 1 капсула на ден. За предпочитане е да се приема с храна.

Съдържание: в 1 капсула дн.доза
Ликопен (от домат) получен от 167 mg,6% ликопенова маслена суспензия 10 mg 20 mg
Тиквени семена (масло) 140 mg 280 mg


Други съставки: Желатин (капсула), жълт пчелен восък, лецитин.


45,66 лв. 29.90лв.

Начин на приемане

За възрастни-по 1-2 капсули на ден, за деца – по 1 капсула на ден ( да се приема с храна).


Каква цел има

За защитата на клетките от оксидативен стрес и за нормалното функциониране на сърдечно – съдовата система и простатата.


Странични ефекти

Няма

Хранителни факти

Дози в опаковката 30 дози
Количество в опаковка 60 капсули
Количестно на доза 2.00 капсули
Съставка Грамаж Процент
Ликопен 10mg 0%

За Антиоксиданти Виж всички 253 продуктa

Антиоксидантите са група биохимични вещества, действащи благоприятно na човешкия организъм. Те са нискомолекулни съединения, попадащи в организма чрез различни хранителни продукти и добавки. Основното свойство на тези вещества е унищожаването на свободните радикали в организма, като токсини, тежки метали,токсични съединения, които отделят отровни оксиди. Те се свързват със свободните радикали и спират вредното им влияние върху организма. Като антиоксиданти можем да определим различни видове органични и неорганични съединения, като: Аскорбинова киселина (Витамин C), Витамин Е, Флавоноидни вещества,Фелурова киселина и още много други. Антиоксидантите действат и като имуностимулатори предпазват и подържат важни функции на организма.

Коментари към Ликопен 10 мг 60 софтгел капсули Natural Factors

Добави коментар
Естествен антиоксидант предпазващ от рак на простата Ликопен 10 мг 60 софтгел капсули Natural Factors не е най-подходящия продукт от нашият магазин за хранителни добавки? Предлагаме и други Антиоксиданти на NATURAL FACTORS, моля свържете се с нас на 0879202042.