Magnesium Citrate Pure Nutrition 200 мг 100 таблетки

Продукт №: G007167
Код на производителя: PN1265

Магнезий под формата на цитрат

Magnesium Citrate Pure Nutrition 200 мг 100 таблетки е изключително важен минерал за всяка клетка в човешкия организъм. Играе ключова роля за енергийния метаболизъм, протеиновия синтеза, транспортирането на нервните импулси през нервно-мускулните синапси, както и придвижването на калция и свързането му със зъбите. Подпомага усвояването на калция и участва в костния растеж и като важен ко-фактор е необходим за над 300 ензимни реакции, както и за произвеждането на вътреклетъчната енергия.
Magnesium Citrate оказва положително влияние върху функцията на половата система като разширява доброкачествено кръвоносните съдове. Спомага за намаляването на кръвното налягане и за разширяването на бронхите при заболявания на дихателните пътища. Активният физически и психически стрес значително увеличава нуждите на тялото от Магнезий. Той участва пряко в редица мозъчни процеси като невротрансмитер, той намалява стреса, подобрява съня и спомага за доброто настроение и спокойствие. Magnesium Citrate е един от най-важните минерали за атлетите, заради способността му да отпуска мускулните влакна, предотвратява крампите, подобрява мускулните съкращения и е важен за образуването на ензими, главните черноработници за възстановяването и усвояването на хранителните вещества. Магнезий под формата на цитрат е мощна хелатна форма с органичен източник, който има висока биоактивност и потентност. Така освен, че получавате този важен минерал в голяма количество, той е и под форма, която се усвоява пълноценно в тялото.

Начин на употреба:

Една доза сутрин с храната.


20.00лв.

За Минерали Виж всички 208 продуктa

Минералите представляват значителна част от организма ни. Те действат като катализатори за много биологични реакции в тялото, включително мускулните реакции, предаване на импулси на нервната система, производство на хормони, храносмилане и усвояване на хранителнитe вещества от храните. Минералите взаимодействат с витамините, за да ги направят ефективни и полезни. Някои минерали действат като антиоксиданти, т.е. унищожават свободните радикали, които предизвикат преждевременно остаряване и болести като рак, сърдечни заболявания и други клетъчни увреждания. 

Коментари към Magnesium Citrate Pure Nutrition 200 мг 100 таблетки

Добави коментар
Магнезий под формата на цитрат Magnesium Citrate Pure Nutrition 200 мг 100 таблетки не е най-подходящия продукт от нашият магазин за хранителни добавки? Предлагаме и други Минерали на PURE Nutrition, моля свържете се с нас на 0879202042.