MAGNESIUM LIQUID + VIT C Pure Nutrition 500 мл череша

Продукт №: G007142
Код на производителя: PN3918

Течен магнезий Pure Nutrition

MAGNESIUM LIQUID + VIT C 500 мл череша Ви доставя лесноусвоим магнезий в течна форма за по-бърза и ефикасна абсорбция. Магнезият е необходим за правилната минерализация на костите, за мускулните контракции и предаването на нервни импулси. Изключително важен минерал за аслимилацията на калций и калий от организма. Организмът на всеки възрастен човек съдържа около 25 гр. магнезий, главно в костите във вид на фосфати и бикарбонати. Физиологичната функция на магнезия е обусловена от участието му като ко–фактор в редица важни ензимни процеси. Магнезият е структурен компонент на около 300 ензима, включително и АТФ-зависимите ензими. От това се определя системното влияние на магнезия върху енергетичните процеси във всички органи и тъкани, преди всичко енергопотребяващите (сърце, нервна система, работещи мускули). С това е свързана широкоспектърната фармакологичната активност на магнезия. Той притежава кардиопротекторно действие, оказва благоприятно влияние на сърцето при нарушаване на ритъма, ИБС, включително и при инфаркт на миокарда, подобрява кислородното осигуряване на миокарда, като ограничава зоната на увреждане. Едновременно с това, магнезият действа съдоразширяващо и спомага за понижаване на артериалното кръвно налягане. Магнезият е антистресов микроелемент, който оказва нормализиращо действие върху състоянието на нервната система и нейните висши функции (особено в съчетание с витамин В6) при нервно напрежение, депресии, неврози. Магнезият спомага за правилното провеждане на нервните импулси,протичането на ензимни реакции в организма ,участва в процесите на образуване на кости ,също така засилва въглехидратния метаболизъм.Помага за преодоляване на фазите на тревожност и нервност.

Предназначение:

  •     Помага за възстановяване на мускулите след тежки натоварвания
  •     Подпомага правилната нервна функция
  •     Повишава метаболитната  енергия в организма
  •     Участва в косто-образуването

18.00лв.

За Витамини Виж всички 321 продуктa

Наименованието витамин се появява през 1912 г., след като американския биохимик от полски произход Казимир Функизолира от оризовите люспи съдържащо аминна група вещество (витамин В1), Витамините са нискомолекулни органични вещества, необходими в минимални количества за нормалната жизнена дейност на човека и животните. 

Коментари към MAGNESIUM LIQUID + VIT C Pure Nutrition 500 мл череша

Добави коментар
Течен магнезий Pure Nutrition MAGNESIUM LIQUID + VIT C Pure Nutrition 500 мл череша не е най-подходящия продукт от нашият магазин за хранителни добавки? Предлагаме и други Витамини на PURE Nutrition, моля свържете се с нас на 0879202042.