Магнезиев цитрат 250 мг (90 дози) 250 гр пудра Natural Factors

Продукт №: G005204
Код на производителя: 3540

Естествен продукт за намаляване на риска от съдови заболявания

Магнезиев цитрат 250 мг (90 дози) 250 гр пудра Natural Factors е една от най-лесно усвоимите форми на магнезия, която се абсорбира много добре в тънките черва.

Магнезиевият цитрат:

  • Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания
  • Подобрява абсорбцията и усвояването на калций
  • Поддържа костите и мускулите здрави
  • Поддържа производството на енергия в клетките
  • Подобрява издръжливостта по време на интензивни тренировки
  • Намалява усещането за стрес и тревожност
  • Поддържа нормалното състояние на сърдечносъдовата система
  • Противодейства при запек

 

При нарушения във функционирането на сърдечносъдовата система:

Учестеният сърдечен ритъм и високото кръвно налягане са едни от най-често срещаните сърдечносъдови проблеми. Ограничаването на стреса, правилното хранене и допълнителният внос на някои витамини и минерали, са много важни стъпки в контрола върху тези състояния.

Магнезиев цитрат намалява риска от развитие на сърдечносъдови проблеми при хора в рисковите групи и подържа нормалното състояние на сърдечносъдовата система. Има благоприятно въздействие при ускорен пулс. Допринася за понижаването на кръвното налягане. Подобрява качеството на живот при хора с проблеми със сърцето.

При стрес, тревожност и безсъние:

Прекомерният стрес все по-често съпътства ежедневието на съвременния човек. Основни симптоми на дистреса (лош стрес), са усещане за тревожност, раздразнителност, плачливост, умора, нарушени когнитивни способности и др., които доказано се повлияват добре при допълнителен внос на магнезий под формата на магнезиев цитрат.

Магнезиев цитрат отпуска нервната система и допринася за чувството за релаксация. Благоприятства психоемоционалната устойчивост и намалява раздразнителността и резките промени в настроението. Допринася за качествения, дълбок сън и улеснява заспиването. Повлиява добре фокуса и способността за запаметяване.

При мускулни крампи и понижаване на костната плътност:

При по-възрастните, жените в менопауза, пушачите, хората, чиято диета е бедна на основни хрантелни вещества, рискът от намаляване на костната маса е голям. Установено е, че липсата на магнезий е пряко свързана с понижаването на костната плътност.

Магнезиев цитрат допринася за увеличаването на костната плътност и минералните концентрации в костите, и за намаляване на риска от фрактури. Подпомага абсорбцията и усвояването на калция, който също играе много важна роля за нормалното състояние на костите и зъбите.

Магнезиев цитрат  намалява мускулните крампи (схващания), които в повечето случаи са сигурен знак за магнезиев недостиг.

Приложение:
Допринася за поддържане на нормалното ниво на мегнезий, нормално ниво на тревожност и нормалното състояние на сърдечно-съдовата система.

Забележки:
Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Странични ефекти:
Няма наблюдавани.

Дозировка:
Добавете 1 лъжичка (доза) към ½ чаша гореща вода. Разбъркайте хубаво, след което добавете ½ чаша студена вода и изпийте. Приемайте веднъж дневно.

Съдържание: в 1 доза. (3,3 g) дн. доза
Магнезий (като магнезиев цитрат/оксид) 300 mg 300 mg


Други съставки: Лимонена киселина, натурални аромати на малина и ягодоплодни, лист от Стевия.

Не съдържа: Изкуствени консерванти, оцветители и подсладители, царевица, млечни продукти, нишесте, пшеница или мая.


86,53 лв. 56.55лв.

Начин на приемане

Добавете 1 супена лъжица (20g) към ½ чаша гореща вода и разбъркайте добре, след това добавете ½ чаша студена вода и изпийте. Приемайте веднъж на ден.


Каква цел има

Поддържа нормалното ниво на мегнезий в организма, намалява състоянието на тревожност и се грижи за доброто състояние на сърдечно-съдовата система.


Странични ефекти

Няма

Хранителни факти

Дози в опаковката 15 дози
Количество в опаковка 300g
Количестно на доза 20.00g
Съставка Грамаж Процент
Магнезий 300mg 0%

За Минерали Виж всички 208 продуктa

Минералите представляват значителна част от организма ни. Те действат като катализатори за много биологични реакции в тялото, включително мускулните реакции, предаване на импулси на нервната система, производство на хормони, храносмилане и усвояване на хранителнитe вещества от храните. Минералите взаимодействат с витамините, за да ги направят ефективни и полезни. Някои минерали действат като антиоксиданти, т.е. унищожават свободните радикали, които предизвикат преждевременно остаряване и болести като рак, сърдечни заболявания и други клетъчни увреждания. 

Коментари към Магнезиев цитрат 250 мг (90 дози) 250 гр пудра Natural Factors

Добави коментар
Естествен продукт за намаляване на риска от съдови заболявания Магнезиев цитрат 250 мг (90 дози) 250 гр пудра Natural Factors не е най-подходящия продукт от нашият магазин за хранителни добавки? Предлагаме и други Минерали на NATURAL FACTORS, моля свържете се с нас на 0879202042.