Полекс 50 желатинови капсули PureVital

Продукт №: G005925
Код на производителя: PV - 43

За борба с поленовите алергии

Полекс 50 желатинови капсули PureVital помага за успокояване на алергичните реакции и по-конкретно за десензибилизирането на организма в борбата с полените. ПОЛЕКС намалява чувствителността към цъфтежа на растенията, засилва имунната защита на организма, както и неговите съпротивителни сили и ограничава неприятните оплаквания вследствие сенната хрема - дискомфорта в очите, носа и гърлото. Продуктът е подходящ за прием подготвително преди сезона или по време на самото цъфтене. 

Една капсула Полекс на Pure Vital съдържа:

Хмел - 95.000 мг: Активните съставки на Хмела включват флавоноиди, херниарин, умбелиферон. Той има болкоуспокояващо, антисептично, диуретично и успокоително действие. Като лечебно средство хмелът се използва за лечението на различни заболявания. Препоръчва се при климактерични нервни оплаквания, възпаление на жлъчните пътища, жлъчния мехур, при безсъние,нервна възбуда. 


Аскофилум Нодозум водорасли - 60.000 мг: Ascophyllum nodosum e кафяво водорасло от семейство Fucali. То има силно изразено антибактериално действие, както и защитно действие върху кожата. Ускорява оптималното функциониране на имунната система и подпомага възстановяването на равновесието при отслабнал имунитет. Засилва цялостно защитните сили на организма и влияе изключително положително върху алергичните симптоми. 


Пореч (Масло от семената) - 56.000 мг: Поречът (Borago Officinalis), е подправка и лечебно растение в семейството Грапаволистни (Boraginaceae). В семената от пореч се крие съкровище под формата на основните омега-6 мастни киселини, по-специално гама-линоленова киселина. В допълнение, простагландините имат и силно противовъзпалително действие, което е особено ценно специално в случаи на невродермит при деца - успокояват сърбежа.


Златен корен (Родиола Розеа) - 45.000 мг: Растението има доказан ефект на антидепресант и помага за стимулиране на нервната система, за премахване на хронична или сезонна умора. Използва се от спортисти преди явяване на състезания за повишаване на физическата издръжливост и за възстановяване на мускулния тонус след натоварване. Златният корен има изключително стимулиращо влияние върху паметта, помага за лесно адаптиране на съзнанието и тялото в променлива среда и показва положителни ефекти като съпътстващо лечение на злокачествени заболявания. Играе важна роля за стимулиране на имунната система и помага на организма да се пребори по-лесно с алергичните симптоми.


Какао (процианидин) - 35.000 мг: Какаото повишава устойчивостта към стрес и укрепва имунитета. Предизвиква прилив на сили и бодрост. Процианидините са полифеноли, които се съдържат в какаото. Основна характеристика на полифенолите е способността им да действат като естествени модулатори на имунния отговор на организма. Ето защо те подпомагат тялото в борбата му с вируси, алергени и карциногени.


Витамин С - 30.000 мг: Когато става въпрос за настинки, витамин С е в устата на всички - буквално, защото той дава ценна подкрепа за работата на имунната система. Също толкова важен е и ефектът му като антиоксидант: витамин С, също както витамините А и Е, неутрализира свободните радикали, които могат да увредят клетките в нашето тяло. Витамин С участва в производството на ендогенен колаген и контролира производството на L-карнитин. Той играе и важна роля за развитието на зъбите, венците, мускулите и костите, както и за изгарянето на мазнините. Тъй като витамин С подпомага усвояването на желязото, той има благоприятен ефект върху съдържанието на кислород в кръвта. 


Витамин Е (D-алфа-токоферилацетат) - 6.000 мг: Витамин Е е най-известен като мастно-разтворим "ловец на свободни радикали". Точно като витамините А и C, той защитава клетките на тялото срещу агресивни кислородни съединения и токсините в околната среда. Витамин Е може да забави по този начин преждевременното стареене и да предотврати клетъчното увреждане, водещо до заболяване или дори дегенерация на клетки. 


Селен от Бразилски орех - 15.000 мг: Селен е един от най-важните микроелементи, необходими за нашия организъм. Той е ко-фактор в редица ензими, които предпазват клетките от токсичното действие на прекисните радикали. Това определя антиоксидантното му действие.


Процианидин-Хумулон-Комплекс - 15.000 мг: Humulus lupulus /хмел/ има общоуспокояващо, противоспастично и противовъзпалително действие. Притежава още диуретично действие, възбужда апетита и подобрява храносмилането. 


Куркума (екстракт 90%) - 10.000 мг: Куркумата (Curcuma Longa) съдържа така наречените куркуминоиди с благоприятни за здравето свойства. Те могат да потиснат по естествен начин разпространението на възпаления чрез СОХ-2 ензими. В допълнение, куркумата подкрепя класическото храносмилане, особено на мазнини. Куркумата е един вид естествено противовъзпалително средство без стероиди, което може да се поема цял живот без странични ефекти.


32,00 лв. 23.00лв.

За Лекарства без рецепта Виж всички 36 продуктa

Пазарувайте спокойно лекарствени продукти, които се купуват без рецепта.

Коментари към Полекс 50 желатинови капсули PureVital

Добави коментар
За борба с поленовите алергии Полекс 50 желатинови капсули PureVital не е най-подходящия продукт от нашият магазин за хранителни добавки? Предлагаме и други Лекарства без рецепта на Purevital, моля свържете се с нас на 0879202042.