Селен 100 мкг 90 таблетки Natural Factors

Продукт №: G005840
Код на производителя: 1673

Естествен антиоксидант и имуностимулатор

Селен 100 мкг 90 таблетки Natural Factors е жизнено важен микроелемент, притежаващ силно антиоксидантно действие. Допринася за предотвратяването на оксидативния стрес и подпомага правилната функция на щитовидната жлеза, повлиявайки благоприятно нейния метаболизъм. За поддържането на нормален минерален баланс, човешкият организъм има ежедневна нужда от прием на селен. Той спомага предпазването на клетъчните структури от оксидационни влияния и подкрепя правилното функциониране на имунната система. Продължителният дефиит на селен може да доведе до влошаване състоянието на сърцето, ставите, загуба на цвета на косата, слабост и болки в мускулите и други.

С цел антиоксидантна защита:

Токсините са навсякъде около нас. Въздухът, почвите и водите са замърсени, огромна част от храните, които консумираме съдържат химически, антибиотични, хормонални и други примеси, чрез козметиката, която иползваме през кожата също навлизат токсични вещества. Когато всичко това се комбинира със стрес, тютюнопушене и алкохол, и/или прием на определени лекарства, се оказва, че органите и системите в организма буквално се задъхват. Всичко това увеличава нивата на токсините в тялото, които се натрупват в кръвната и лимфната системи, в черния дроб и жлъчния мехур, червата и др.

Кои са най-често срещаните симптоми при натрупване на токсини в тялото? Много често изпитвате умора и отпадналост, имате чувството, че колкото и дълго да спите, все не сте отпочинали; имунитетът ви е отслабен и сте податливи на настинки и грип; оплаквания в сърдечната област, необичайни промени в кръвното налягане; влошено състояние на кожата, която става суха или прекомерно мазна, наличие на сърбеж и зачервени участъци, косопад и др.

Селен защитава организма от вредното влияние на свободните радикали и допринася за повишаване на антиоксидантната му способност и поддържане нормалното състояние на клетъчните структури. По този начин, Селен намалява риска от поява на проблеми с черния дроб, сърдечносъдовата система, дишането и други.

Селен оказва благоприятен ефект върху кожата и ноктите, и допринася за предотратяване на преждевременното стареене.

При проблеми с щитовидната жлеза:

Преумора и чувство за непреодолимо напрежение, раздразнителност и безсъние, забавен метаболизъм и напълняване, необичайни промени в месечния цикъл, неравномерен сърдечен пулс, изпотяване, отслабване на паметта, подпухване и др. Това са едни от най-често срещаните симптоми при разстроена функция на щитовидната жлеза – проблем по-често срещан сред жените. Много често проблемите с щитовидната жлеза са резултат от недостига на селен в организма – микроминералът, от който зависи правилното функциониране на жлезата.

Селен компенсира недостига на селен в организма и допринася за възстановяване нормалните функции на щитовидната жлеза.

Селен регулира синтеза на хормони в щитовидната жлеза, предимно – Т3.

намалява риска от отслабване на имунната система. Отслабването на имунната система също също може да доведе до разстройването на жлезата.

Приложение:
Допринася за нормалното функциониране на клетките и тъканите, както и за защитата на клетките от оксидативен стрес.

Забележки:
Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Странични ефекти:
Няма наблюдавани

Дозировка:
За деца и възрастни-по 1 таблетка на ден.


Съдържание: в 1 таблетка дн.доза
Селенова мая 100 mcg 100 mcg


Други съставки: Дикалциев фосфат дихидрат, микрокристална целулоза, растителен магнезиев стеарат.


19,60 лв. 12.80лв.

Начин на приемане

За възрастни и деца по 1 таблетка на ден.

Каква цел има

За нормалното функциониране на клетките и тъканите, както и за защитата на клетките от оксидативен стрес.


Странични ефекти

Нчма

Хранителни факти

Дози в опаковката 90 дози
Количество в опаковка 90 таблетки
Количестно на доза 1.00 таблетки
Съставка Грамаж Процент
Селен 100 mcg 0%

За Минерали Виж всички 208 продуктa

Минералите представляват значителна част от организма ни. Те действат като катализатори за много биологични реакции в тялото, включително мускулните реакции, предаване на импулси на нервната система, производство на хормони, храносмилане и усвояване на хранителнитe вещества от храните. Минералите взаимодействат с витамините, за да ги направят ефективни и полезни. Някои минерали действат като антиоксиданти, т.е. унищожават свободните радикали, които предизвикат преждевременно остаряване и болести като рак, сърдечни заболявания и други клетъчни увреждания. 

Коментари към Селен 100 мкг 90 таблетки Natural Factors

Добави коментар
Естествен антиоксидант и имуностимулатор Селен 100 мкг 90 таблетки Natural Factors не е най-подходящия продукт от нашият магазин за хранителни добавки? Предлагаме и други Минерали на NATURAL FACTORS, моля свържете се с нас на 0879202042.