Витамин B-2 Рибофлавин 100 мг 100 капсули Now Foods

Продукт №: G001888
Код на производителя: 0447

Vitamin B-2 Riboflavin

Витамин B-2 Рибофлавин 100 мг 100 капсули Now Foods е нужен за образуване на червени кръвни клетки, производство на антитела, снабдяването на клетките с кислород и растежа. Рибофлавин - Riboflavin е нужен за добро очно здраве, предотвратява образуването на очно перде. Рибофлавинът участва в обмяната на въглехидрати, мазнини и протеини. Този витамин заедно с витамин А подобрява функцията на клетъчните мембрани на клетките в храносмилателния тракт. Витамин B2 улеснява усвояването на кислорода от тъканите на кожата, косата, ноктите и косата, помага за премахване на пърхут и при усвояването на желязо и витамин B6 (Pyridoxine). Прием на адекватни количества Витамин B2 важен при бременност. Липсата на този витамин може да доведе до увреждания в тъканите на развиващия се зародиш, дори и ако, при майката няма признаци за недостиг от Riboflavin. Този витамин е нужен и при метаболизма на аминокиселината Триптофан (Tryptophan), която се превръща в Ниацин (Niacin) в тялото. Дефицит на Riboflavin може до доведе до редица неприятни ефекти. Това включва рани и възпаления в устната кухина и езика, дерматити, загуба на коса, безсъние, повишена чувствителност, храносмилателни разстройства, забавен растеж, забавени рефлекси и ментални функции.

Начин на употреба: Една доза дневно с храната.


30,61 лв. 22.00лв.

Начин на приемане

Приемайте по 1 капсула на ден заедно с храната.

Каква цел има

обмяната на въглехидрати, мазнини и протеини. 

Странични ефекти

Няма

Хранителни факти

Дози в опаковката 100 дози
Количество в опаковка 100 капсули
Количестно на доза 1.00 капсули
Съставка Грамаж Процент
Витамин B2 (Рибофлавин) 100 мг 5880%

За Витамини Виж всички 321 продуктa

Наименованието витамин се появява през 1912 г., след като американския биохимик от полски произход Казимир Функизолира от оризовите люспи съдържащо аминна група вещество (витамин В1), Витамините са нискомолекулни органични вещества, необходими в минимални количества за нормалната жизнена дейност на човека и животните. 

Коментари към Витамин B-2 Рибофлавин 100 мг 100 капсули Now Foods

Добави коментар
Vitamin B-2 Riboflavin Витамин B-2 Рибофлавин 100 мг 100 капсули Now Foods не е най-подходящия продукт от нашият магазин за хранителни добавки? Предлагаме и други Витамини на NOW Foods, моля свържете се с нас на 0879202042.