Витамин В комплекс Антистрес 100 таблетки Calivita

Продукт №: G005145
Код на производителя: FL0050

Стрес мениджмън - комплекс против стреса

Витамин В комплекс Антистрес 100 таблетки Calivita са таблетки, съсдържащи витамини от групата B в комплекс и витамин C. От естествени вещества. Тази хранителна добавка е специално насочена към освобождаването на стреса в нашето ежедневие. В резултат на вредното влияние на стреса се повишават нуждите на организма от енергия и витамини. Продуктът съдържа комплекс от всички важни витамини от група В, които оказват положителен ефект върху нервната система и са важен елемент от енергийните процеси в нашия организъм. Това прави продуктът Stress Management B-Complex подходящ преди всичко за хора, които всекидневно са изложени на стрес. За най-добро въздействие, витаминте В комплекс трябва да бъдат в оптимално количествено съотношение, а модерните продукти осигуряват постепенно освобождаване и продължително действие на съдържащите се съставки.

Витамин В1 (Тиамин) – незаменим в метаболизма на въглехидратите и функционирането на мускулната и нервната системи. Подобрява умствената работоспособност.

Витамин В2 (Рибофлавин) – играе важна роля при синтеза на хемоглобина, метаболизма на белтъците, въглехидратите и мазнините. Подобрява зрението.

Витамин В3 (Ниацинамид) – играе важна роля в биологичното окисление, производството на енергия, метаболизма и синтеза на мазнини и въглехидрати, нормалното функциониране на храносмилателните органи, нервната система, кожата, както и за синтеза на някои хормони.

Витамин В4 (Фолиева киселина) – участва в изграждане на червените кръвни телца и подобрява абсорбцията на желязото. Подобрява метаболизма на някои аминокиселини и синтеза на нуклеиновите киселини. Прилага се при лечение на анемии.

Витамин В5 (Пантотенова киселина) – участва в метаболизма и трансформацията на въглехидратите и мазнините и нормалното функциониране на надбъбречните жлези.

Витамин В6 (Пиридоксин) – важна съставка на много ензими. Участва в метаболизма на аминокиселините, есенциалните мастни киселини и желязото. Необходим е за изграждането на червените кръвни телца и антитела.

Витамин В7 (Биотин) – поддържа кожата здрава и облекчава мускулните болки. Предпазва косата от побеляване и косопад.

Витамин В8 (Холин) – подпомага процесите на детоксикация при лекарствена употреба. Засилва мозъчните функции и паметта.

Витамин В9 (Инозитол) – играе важна роля в пренасянето на нервно-мускулните импулси и храненето на мозъчните клетки. Предотвратява развитието на атеросклероза.

Витамин В10 (парааминобензоена киселина) – участва в метаболизма на желязото и формирането на еритроцитите. Предотвратява преждевременното побеляване на косата и появата на кожни екземи.

Витамин В12 (Цианкобаламин) – Подпомага растежа, подобрява апетита, увеличава телесното тегло и се прилага при терапия на анемия. Укрепва нервната система, подобрява концентрацията и паметта. Действа оптимално само в присъствието на витамин В6.

Дозировка:
1-3 таблетки дневно, или по предписание.

Съдържание:
1.3 мг - Витамин B1
1.8 мг - Витамин B2
15 мг - Ниацинамид
5 мг - Пантотенова киселина
2 мг - Витамин B6
100 µg - Фолиева киселина
100 мг - Холин
100 мг - Инозитол
2 µg - Витамин B12
60 мг - Витамин C
13.5 мг - Магнезий


50,92 лв. 28.80лв.

Начин на приемане

1 до 3 таблетки дневно

Каква цел има

Набавяне на витамини

Странични ефекти

Няма

Хранителни факти

Дози в опаковката 100
Количество в опаковка 100
Количестно на доза 1.00
Съставка Грамаж Процент
Витамин B1 (Тиамин) 1.3 мг 0%
Витамин B12 (Кобаламин) 2 мкг 0%
Витамин B2 (Рибофлавин) 1.8 мг 0%
Витамин B3 (Ниацианамид) 15 мг 0%
Витамин B6 (Пиродоксин) 2 мг 0%
Витамин C 60 мг 0%
Магнезий 13.5 мг 0%
Пантотенова киселина 5 мг 0%
Фолиева киселина 100 мкг 0%
Холин 100 мг 0%
Инозитол 100 мг 0%

За Витамини Виж всички 321 продуктa

Наименованието витамин се появява през 1912 г., след като американския биохимик от полски произход Казимир Функизолира от оризовите люспи съдържащо аминна група вещество (витамин В1), Витамините са нискомолекулни органични вещества, необходими в минимални количества за нормалната жизнена дейност на човека и животните. 

Коментари към Витамин В комплекс Антистрес 100 таблетки Calivita

Добави коментар
Стрес мениджмън - комплекс против стреса Витамин В комплекс Антистрес 100 таблетки Calivita не е най-подходящия продукт от нашият магазин за хранителни добавки? Предлагаме и други Витамини на CaliVita, моля свържете се с нас на 0879202042.