Водорасли Спирулина и Хлорела 100 таблетки Calivita

Продукт №: G005141
Код на производителя: CV0165

Spirulina Chlorella PLUS - алкализиращ комплекс

Водорасли Спирулина и Хлорела 100 таблетки Calivita освен че съдържа двата ценни вида водорасли е допълнен с алкализираща житна трева и люцерна, както и патентована смес, съдържаща ценни „зелени” компоненти (спанак и броколи) и антиоксиданти, като Алое вера и Ликопенов екстракт.

Водораслите Спирулина живеят в топли, алкални води. Те са особено широко разпространени в Мексико и Централна Америка, но поради нарастващата им популярност вече се култивират в контролирани условия за нуждите на хранителната промишленост, както и за индустриални цели. Те са много ценен източник на хранителни вещества; съдържанието им на белтъчини може да достигне 70%. Освен това са богати на витамини от В комплекса, фитоцианини, хлорофил, бета каротин (съдържат повече бета каротин от морковите), витамин Е и редица минерали.

Водораслите Хлорела също са отличен източник на висококачествени белтъчини (~ 60%), мастноразтворими витамини, минерали и влакнини. Подобно на Спирулина, и те обичат алкална среда. И двата вида водорасли са добре познати с високото си съдържание на йод, особено необходим в Европа, която в по-голямата си част е бедна на йод; повече от половината население има недостиг на йод в храната си. Водораслите са естествен източник на йод под формата на органични съединения, което подобрява неговото използване от организма. Йодът е необходим за производството на хормони от щитовидната жлеза, за поддържането на адекватен метаболизъм и произодство на енергия, както и за запазване здравината на косата, кожата и ноктите. Приемането на йод е особено необходимо в Европа, която в по-голямата си част е бедна на този елемент; повече от половината население има недостиг на йод в храната си.

Продуктът Spirulina Chlorella PLUS, освен че съдържа двата ценни вида водорасли е допълнен с алкализираща житна трева и люцерна, както и патентована смес, съдържаща ценни „зелени” компоненти (спанак и броколи) и антиоксиданти, като Алое вера и Ликопенов екстракт.

Полезни ефекти:

  • Благодарение на ценните хранителни вещества, витамини и минерали, продуктът може да бъде отлична добавка към една здравословна диета. Той притежава общо витализиращо, имуноукрепващо и антиоксидантно действие.
  • Йодът е необходим за производството на хормони от щитовидната жлеза, за правилна обмяна на веществата и  производство на енергия в организма. Освен това спомага за запазване на здравината на косата, ноктите и кожата.
  • Хлорофилът спомага за елиминиране на неблагоприятните ефекти от подкиселяването в организма благодарение на своя алкализиращ ефект.

Кога се препоръчва приемът на Spirulina Chlorella PLUS?

  • При нужда от енергизиране на тялото.
  • При бедна на протеини диета или повишени потребности от протеини – спорт, тежък физически труд, активен живот.
  • Като допълнение към алкализираща и детоксикираща терапия.
  • За по-лесно преодоляване на негативните ефекти на съвременния свят (стрес, смог, тютюнопушене).


Активни съставки/таблетка
:

Спирулина на прах - 250 мг

Хлорела на прах - 250 мг

Житна трева на прах - 100 мг

Листа от люцерна на прах  - 100 мг

Патентована смес+ - 140 мг

+Семе от целина, келп, зеле, спанак, корен от глухарче, лутеин екстракт, ликопен екстракт, листа от Брюкселско зеле, черна ряпа, Алое вера, броколи.

Дозировка:
1 таблетка дневно


104,02 лв. 58.80лв.

Начин на приемане

1 таблетка дневно

Каква цел има

За витализиране, имуноукрепване и антиоксидантно действие.

Странични ефекти

Няма

Хранителни факти

Дози в опаковката 100
Количество в опаковка 100
Количестно на доза 1.00
Съставка Грамаж Процент
Спирулина 250 mg 0%

За На Растителна и Билкова Основа Виж всички 566 продуктa

Голяма  част от билките и продуктите на растителна основа освен за общото здраве намират приложение и в бодибилдинга. От много години мъжете са търсили помощ от билките за прилив на сила и полова мощ. И до днес те са приложими заради свойствата си да повишават нивата на тестостерон и усвояването на хранителни вещества, което неизбежно е последвано от мускулен растеж и сила. За щастие на всички които търсят подобни продукти индустрията на хранителни добавки предлага синтезиран и лесно достъпен огромен набор от билкови продукти.

Коментари към Водорасли Спирулина и Хлорела 100 таблетки Calivita

Добави коментар
Spirulina Chlorella PLUS - алкализиращ комплекс Водорасли Спирулина и Хлорела 100 таблетки Calivita не е най-подходящия продукт от нашият магазин за хранителни добавки? Предлагаме и други На Растителна и Билкова Основа на CaliVita, моля свържете се с нас на 0879202042.