Zinc Picolinate Pure Nutrition 50 мг 60 капсули

Продукт №: G007171
Код на производителя: PN0974

Цинк на капсули

Zinc Picolinate Pure Nutrition 50 мг 60 капсули е незаменим минерал, който се съдържа във всяка клетка на човешкото тяло. Цинкът е отговорен за протичането на над 300 ензимни реакции и играе важна роля във всички метаболитни процеси. По-голямата част от цинк в човешкото тяло е струпан в костите и мускулите. Той има силна антиоксидантна активност, важен е за заздравяването на раните, подобряването на структурите на косата и ноктите, растежа, синтеза на колаген, мозъчната дейност, въглехидратния метаболизъм (оползотворяването на глюкозата и продукцията на инсулин). Цинкът е изключително важен минерал за поддържането на половите функции при мъжете, като спомага за повишаване производството на сперматозоиди. Дори лека недостатъчност на Цинк може да доведе до мускулна атрофия или депресивни състояния, понижено ниво на тестостерон, затова той трябва да се приема ежедневно чрез храната или като добавка.

Начин на употреба:

Една доза сутрин с храната.


17.00лв.

За Минерали Виж всички 208 продуктa

Минералите представляват значителна част от организма ни. Те действат като катализатори за много биологични реакции в тялото, включително мускулните реакции, предаване на импулси на нервната система, производство на хормони, храносмилане и усвояване на хранителнитe вещества от храните. Минералите взаимодействат с витамините, за да ги направят ефективни и полезни. Някои минерали действат като антиоксиданти, т.е. унищожават свободните радикали, които предизвикат преждевременно остаряване и болести като рак, сърдечни заболявания и други клетъчни увреждания. 

Коментари към Zinc Picolinate Pure Nutrition 50 мг 60 капсули

Добави коментар
Цинк на капсули Zinc Picolinate Pure Nutrition 50 мг 60 капсули не е най-подходящия продукт от нашият магазин за хранителни добавки? Предлагаме и други Минерали на PURE Nutrition, моля свържете се с нас на 0879202042.